Koekenpan van emaille - 26 cm - 26 cm

Artikelnummer Koekenpan van emaille - 26 cm - 26 cm
Levertijd Nu besteld, maandag verzonden
Op voorraad; direct af te halen

Je keuken een nog luxere (horeca)uitstraling geven? Dat kan met de emaillen setjes van Riess. De zachte maar eigenzinnige uitstraling van emaille is een must voor iedere mooie keuken. Met deze prachtige koekenpan kan je op een fraaie manier een lekkere avondmaal bereiden.

Emaille is niets anders dan ijzer die met siliciumachtig glas is gefuseerd bij een temperatuur van 850 ° C. De fusering maakt het oppervlak zeer glad, goed hard en niet-poreus. Ook geeft het emaille zijn prachtige lichte kleuren zodat jouw keuken een unieke uitstraling krijgt. Ook wordt het materiaal kras- en snijbestendig en zijn metaaloxiden minimaal gebruikt. Emaille geeft geen geur af aan het eten. Op deze manier blijft het eten lekker puur van smaak. Ook vormt het emaille een perfecte baklaag. Je hoeft de pan niet steeds te oliën en je kunt de pan gewoon met afwasmiddel reinigen. Zorg er wel voor dat de pan bij opbergen goed beschermd is, emaille kan vrij kwetsbaar zijn bij het opstapelen van pannen. 

Specificaties:
  • Materiaal: emaille
  • Handgemaakt
  • Zeer geschikt voor mensen met nikkelallergie
  • Grootte (cm): 26
  • Kleur: zwart
  • Mag in vaatwasser
  • Geschikt voor gas, inductie en keramisch en alle andere soorten.
Waarom kiezen voor Riess? Wij hebben tien goede redenen voor je op een rijtje gezet:
  • CO2-neutraal
  • Voor Inductie en alle soorten kooktoestellen
  • Zeer krasbestendig
  • Gemakkelijk te reinigen en anti-bacterieel
  • Optimaal voor het gezondere en energiebesparende koken
  • Geurneutraal
  • Hittebestendig tot 450 ° C - maximale aanbevolen temperatuur bij 220 ° C
  • Langdurig indien goed behandeld
  • Verkrijgbaar in vele kleuren en ontwerpen
  • Recycleerbaar 
 


Product info

Tips voor een goed gebruik
  • Verwijder folies en stickers met bakolie voor het eerste gebruik.
  • Kies de juiste diameter van de kookplaat voor uw potten of pannen om energieverlies te voorkomen.
  • Verwarm nooit borden zonder inhoud en zorg ervoor dat de vloeistof nooit volledig verdampt. Anders kan er oververhitting optreden. Aanbevolen maximale temperatuur voor koken en bakken: 220°C.
  • Kook met minder warmte dan normaal. Email geleidt de warmte snel naar de bodem en de wanden. Uw gerechten worden zachtjes gekookt, de ingrediënten worden bewaard en u verbetert de smaakbeleving. Bovendien vermijdt u het gevaar van verbranding, bespaart u elektriciteit en verlengt u de houdbaarheid van uw gerechten.
  • Verlaag de temperatuur in de tijd en neem het kookproces in acht. Bij het koken met heet vet/olie is er een risico op ontsteking.
  • Laat kleine kinderen nooit onbeheerd achter bij het fornuis en heiβem kookgerei.
  • Geëmailleerde grepen en deksels altijd met een droge ovendoek behandelen. De kern is gemaakt van ijzer en wordt snel warm. De meeste van onze producten hebben geëmailleerde handgrepen en deksels en kunnen ook in de oven worden gebruikt.
  • Glazuur is erg hard. Echter, stoten met harde voorwerpen, vallen op harde vloeren of krachtig tikken met metalen keukenhulpmiddelen op de rand kan het glasoppervlak doen afbrokkelen.
  • Mocht de glazuurlaag ondanks alle zorgvuldigheid toch afbladderen, dan is dat alleen maar visueel jammer. De schotels kunnen nog steeds gebruikt worden. Als het product aan de binnenzijde afbladdert, raden wij aan het product te vervangen, omdat een optimale hygiëne niet meer gegarandeerd is.
REINIGING
Het glasoppervlak van glazuur remt niet alleen bacteriën af, maar is ook bijzonder gemakkelijk te reinigen. Het serviesgoed van Riess is geschikt voor de vaatwasser - het beste in het zachte glasprogramma. Wij raden echter een handmatige reiniging aan voor een schitterende glans in de volgende generatie

Handmatige reiniging
Vul de nog warme gerechten met water na het koken en het legen van het kookgerei. Na korte tijd kunnen de geweekte voedselresten gemakkelijk worden verwijderd. Extreem hardnekkige of verbrande etensresten kunnen worden gereinigd door ze kort te koken met water en afwasmiddel en vervolgens te reinigen met de gladde kant van de reinigingsspons of zachte borstel.
 
Reiniging in de vaatwasser
Voordat u het apparaat wegzet, verwijdert u alle levensmiddelen of aangebrande voorwerpen (zie 'Handmatige reiniging') en spoelt u het kortstondig af met warm water. Gebruik het behoedzame glaswasprogramma.
 
Reinigingshulpmiddelen en -middelen
Wij raden u aan te reinigen met schuurcrèmes en zachte sponzen of zachte borstels. Vermijd het gebruik van te harde schoonmaakmiddelen, zoals draadborstels, staalwol, schuurmiddelen op basis van zand en reinigingssponzen met keramische deeltjes. Deze kunnen krassen maken op het oppervlak. Als er krassen op het oppervlak worden gemaakt door verkeerde reinigingshulpmiddelen, zal dit de glans verminderen, maar het serviesgoed kan nog steeds zonder aarzeling worden gebruikt. Zwarte vlekken zijn vaak metaalschaafwonden van roestvrijstalen bestek, die gemakkelijk kunnen worden verwijderd met een milde schuurmelk of onze Riess-emaille-reiniger.
 
Correcte opslag
Bewaar geëmailleerde schalen - zoals glas - goed gedroogd. Vlekken veroorzaakt door kalkhoudend water kunnen gemakkelijk worden verwijderd met azijnwater.
 
INDUCTIEKOOKKUNST
De warmtegeleiding van Riess-emailware is extreem snel. Neem de volgende instructies in acht om oververhitting van gerechten en voedsel te voorkomen, waardoor zelfs zware pot- en pannenbodems kunnen kromtrekken.
  • Neem de gebruiksaanwijzing van het kooktoestel in acht met betrekking tot het vermogen van de schakeltrappen. Hier zijn enkele richtwaarden:
  • Kokend water bij 100 °C = 500 Watt - Frituren bij 180 °C = ca. 1.700 Watt
  • Verwarm nooit leeg kookgerei.
  • Zorg ervoor dat de diameter van de pot en de kookplaat zo dicht mogelijk bij elkaar liggen.
  • Begin altijd met een laag vermogen en verhoog geleidelijk aan tot het gewenste vermogen.
  • Gebruik NOOIT de Boost-functie (behalve voor grote hoeveelheden vloeistof (6 liter of meer))
  • Let altijd op het kookproces. De automatische uitschakeling van de temperatuursensoren reageert vaak niet snel genoeg als het voedsel te snel wordt opgewarmd.
  • Raak na het koken het glaskeramische oppervlak van de kookzone niet aan. Het kan erg heet zijn door de verwarmde bodem van de pot.


Milieu

Riesspannen worden duurzaam geproduceerd.
Email is niets anders dan ijzer, dat gefuseerd is met silicaatglas bij 850°C. Het oppervlak is zeer glad en niet poreus. Dit houdt het voedsel schoon en met zuivere aroma's.
 
Een emaille pot is niet alleen de eerste keuze voor iedereen met een nikkelallergie, maar ook de groenste manier van koken... Alleen natuurlijke "minerale grondstoffen" zoals ijzer, kwarts, klei, veldspaat, borax, soda & potas en de kleinste hoeveelheden metaaloxiden worden gebruikt in de productie. Er zijn geen kunstmatige elementen, dus email is 100% recyclebaar in het schroot.
 
Het brandproces levert de prachtige heldere kleuren van het email op, evenals het harde, niet-poreuze, kras- en snijvaste oppervlak.

Gerelateerde producten

Tags: Koekenpan van emaille - 26 cm - 26 cm

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en scherpe aanbiedingen!